-ги-обавуваа-молитвите-овие-Божји-пророци-Муса-Мојсеј-Иса-Исус-и-Мухамед-Божјата-мир-да-биде-брз-нив-Ахмед-Деедат-PDF

Како ги обавуваа молитвите овие Божји пророци: Муса (Мојсеј), Иса (Исус) и Мухамед (Божјата мир да биде брз нив)? Еднаш Шејх Ахмед Деедат, големиот исламски научник, бил за посета во градот Џедда во Саудиска Арабија, и ни раскажа еден случај што му се случило од своите искуства во животот. ТојContinue Reading

-илустриран-водич-за-разбирање-на-Исламот-PDF

  Содржина Предговор. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Глава 1 – Некои докази за вистиноста на Исламот. . . . . . . . 7 1) Научни чуда(му`џиза)Continue Reading

Предговор Во името на Аллах, Семилосниот, Милостивиот Благодарноста му припаѓа на Аллах, Божјиот мир и спас нека се со Божјиот пратеник, со неговото семејство и неговите верни другари,па велам: Една од најголемите благодети е исламот, верата на умереноста која е во согласност со човечката природа, сеопфатна и комплетна вера, вераContinue Reading

Содржина Предговор 1 Посета 6 Патувањето 11 Телесниот изглед на Божјиот пратеник – Аллаховиот благослов и мир нека се со него 16 Говорот на Божјиот пратеник – Аллаховиот благослов и мир нека се со него 18 Однесувањето и претставителноста на Божјиот пратеник – Аллаховиот благослов и мир нека се соContinue Reading