-ги-обавуваа-молитвите-овие-Божји-пророци-Муса-Мојсеј-Иса-Исус-и-Мухамед-Божјата-мир-да-биде-брз-нив-Ахмед-Деедат-PDF

Како ги обавуваа молитвите овие Божји пророци: Муса (Мојсеј), Иса (Исус) и Мухамед (Божјата мир да биде брз нив)? Еднаш Шејх Ахмед Деедат, големиот исламски научник, бил за посета во градот Џедда во Саудиска Арабија, и ни раскажа еден случај што му се случило од своите искуства во животот. ТојContinue Reading

-илустриран-водич-за-разбирање-на-Исламот-PDF

  Содржина Предговор. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Глава 1 – Некои докази за вистиноста на Исламот. . . . . . . . 7 1) Научни чуда(му`џиза)Continue Reading

Подарок – За оние кои искрено и сериозно трагаат по вистината. – Посветено на разумните Содржина на книгата Прашања пред читањето Во сржта на темата Единствениот Вистински Бог во Библијата (Стариот завет) Единствениот Вистински Бог во Библијата (Новиот завет) Единствениот Вистински Бог во Куранот Заклучок Завршна мисла Прашања пред читањетоContinue Reading

Содржина Предговор 2 Верувањето во Бога 4 Боговите 11 Човекот е бог 13 Бог се инкарнира и ја добива формата на своите созданија 16 Бог станува човек 20 Луѓето стануваат богови 22 Зошто? 26 Дали Бог станал човек? 29 Возможно ли е човекот да стане бог? 33 Дали бог имаContinue Reading