Содржина Предговор 1 Ширкот (да изедначиш некого/нешто со Аллах) е апсолутно најголемата верска забрана: 14 Прикажувањето (рија) во ибадетите (богослужењето): 26 Ет Тијере: Злокобност (што предвестува зло): 28 Заклетвата, но не во Аллахово име: 32 Седенките со лицемерите или грешниците, дружењето и блискост со нив: 35 Недостатокот на смиреност воContinue Reading

Содржина Предговор 2 Верувањето во Бога 4 Боговите 11 Човекот е бог 13 Бог се инкарнира и ја добива формата на своите созданија 16 Бог станува човек 20 Луѓето стануваат богови 22 Зошто? 26 Дали Бог станал човек? 29 Возможно ли е човекот да стане бог? 33 Дали бог имаContinue Reading

Вовед на неговата екселенција Шејх Салих Абдул Азиз Ал Шејх, министер за исламски прашања во владата на Кралството на Саудиска Арабија (Генерален супервизор на Програмата за размена на знаења) Благодарноста му припаѓа на Аллах -субханену ве теала- а Божјиот мир и благослови нека се со Неговиот пратеник Мухамед -Божјиот мирContinue Reading